PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Disney On Ice 2022 ‘Allemaal Helden’ ★★★★

vrijdag 25 februari 2022Lotto Arena Merksem

Disney

Naar jaarlijkse gewoonte brengt Gracia Live de sprookjes van The Walt Disney Company naar de Lotto Arena in Antwerpen in Feld Entertainments ‘Disney On Ice 2022’. Heel wat kleine prinsen en prinsessen hadden zich speciaal voor deze gelegenheid uitgedost als hun favoriete sprookjespersonage. In een twee uur durende show worden ze meegenomen naar de wonderbaarlijke werelden van Ariël, Vaiana, Rapunzel, Belle, Anna en Elsa. Een cast van internationale schaatsers en schaatssters kruipt in de huid van de verschillende personages en brengt de verhalen zoals we die kennen uit de Disneyfilms. Het resultaat is een symbiose van topsport en de magie van Disney: het sierlijke van het ijsdansen versmelt met de fantastische sprookjeswerelden waarin prinsen en prinsessen, sterke vrouwen, een halfgod en een kreeft op zoek zijn naar een happy end. 

De eerste halte op onze reis is de onderwaterwereld van de kleine zeemeermin Ariël en haar maatjes Botje en Sebastiaan. Ariël zwemt in zee en wordt verliefd op de prins die schipbreuk lijdt tijdens een hevige storm. De ondergang van de boot wordt visueel sterk uitgebeeld en verschillende decorstukken helpen om de juiste sfeer op het ijs te creëren. De ambiance komt er lekker in wanneer Sebastiaan ‘Diep in de Zee’ inzet. Tropische klanken vullen de Lotto Arena en allerlei kleurrijke vissen en zeesterren vullen de ijsvlakte om met en door elkaar te schaatsen en te dansen in een vrolijke choreografie. Je krijgt een spel van kleur en bewegingen die dankzij het feit dat ze zich op het ijs afspelen heel erg vloeiend zijn. Hier word je ook als volwassene spontaan vrolijk van. 

Maar zoals we weten, blijft het feest niet duren. Ariël moet haar stem opofferen bij Ursula in ruil voor een paar benen. Haar opstijgen uit het water wordt heel letterlijk uitgebeeld. Ariël wordt aan een touw opgetrokken en voert een stukje luchtacrobatie uit. Gelukkig is er de kus van de prins die uiteindelijk de betovering verbreekt en Ariël en haar prins kennen hun happy end. 

En zo is het recept van ‘Disney On Ice 2022’ bekend. Vijf bekende verhalen uit de Disneyreeks worden uitgebeeld en gespeeld door schaatsers die een solo kür rijden waarin sprongen en rotaties verwerkt zitten of gracieuze uitvoeringen van paarrijden waarin de nodige lifts verwerkt zitten. Het sierlijke van het ijsdansen staat in functie van het magische van het verhaal. 

Bij het verhaal van Vaiana en Maui krijg je als extra feeëriek element dat de beweging van het water wordt geënsceneerd door doeken die wapperen achter snel schaatsende actrices. Bij het verhaal van Rapunzel en Flynn zijn we dan weer helemaal weg van ‘Ik Zie Eindelijk Het Licht’ waarin de lampionnen worden opgelaten. Je ziet de wenslichten werkelijk naar de nok van de Lotto Arena vliegen. De romantiek spat waarlijk van het ijs. Hoe mooi de daaropvolgende groepsscène met de vaandels ook is, ze kan niet op tegen de romantiek van de lampjes. 

We geven toe dat we als verstokte romantici bij het verhaal van Belle en het Beest hebben zitten wachten op het moment dat Belle en haar prins op de tonen van ‘Tijdenlang verhaald’ hun romantische kür mogen dansen.  Qua romantiek worden we daar op onze wenken bediend.  Maar we moeten evengoed bekennen dat we stiekem ook wel erg genoten hebben van ‘Kom erbij’. Kopjes, schotels, bestek, kandelaar en pendule vormen samen één groot en vrolijk ijsballet. Je geniet volop van de beweging, de kleur en de kostuums terwijl je lekker mee aan het zingen bent met het aanstekelijke deuntje. Wat is het toch heerlijk om af en toe het kind in jezelf terug vrij te laten en ongegeneerd te genieten van de betovering van een sprookje. 

Na de romantiek van ‘Belle en het Beest’ is het dan tijd voor de apotheose van de voorstelling: het spannende verhaal van de twee prinsessen van het koninkrijk Arendelle: Elsa en Anna. Al vanaf dat Anna haar intrede doet op de ijspiste, voel je de kindjes verschuiven naar het puntje van hun stoel. De prinsessen van Frozen en hun schattige kompaan Olaf hebben duidelijk nog niets van hun immense populariteit verloren. Feld Entertainment trekt hier alle registers open om het verhaal van de ijskoningin tot leven te brengen. De act wordt ondersteund door vuurwerk en sneeuwkanonnen om de spanning mee op te voeren. En laat ons eerlijk zijn: het helpt ook als je een lied hebt als ‘Laat het Los, Laat het Gaan’ om in je dansroutine te verwerken. Wat een knaller van een verhaal om ‘Disney On Ice 2022‘ mee af te sluiten! 

< Sascha Siereveld >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter